2.09.2008

SOSLU SAÇ KAVURMA


Malzemeler: (2 kişilik)250 gram yağsız kuşbaşı dana etiyarım çay bardağı sıvıyağ1 çorba kaşığı biber salçası1 çay bardağı sıcak su1 çay kaşığı tuz, kekikyarım çay kaşığı karabiber2 diş sarımsak1 adet soğan, 4 adet sivribiberHazırlanışı: Kuşbaşı eti tuzlu-sıvıyağda 2-3 saat dinlendirin. Sacı iyice kızdırın. Etleri içine alarak 10 dakika pişirin. Biber salçasını sıcak suyla açarak tuz, kekik ve karabiberi ilave edin. Biber salçalı karışımı ve sarımsakları ete ekleyerek 5 dakika pişirin. Halka doğradığınız soğan ve sivri biberleri ilave ederek karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeyi 5-6 dakika daha pişirerek, sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder