2.09.2008

KABURGA DOLMASI


Malzemeler : iç pilav malzemeleri :1 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağı rendelenmiş badem1 demet maydanoz (ince kıyılmış)1 su bardağı su 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber1 yemek kaşığı karareyhan½ çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuzkaburga malzemeleri:1,5 kg kaburga eti ½ yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı karabiber3 su bardağı suYapılışı :iç pilavın hazırlanışı:Pirinç ile bademi tereyağında kavurun. Kavrulmuş pirinç-badem karışımının yarısını bir kenara ayırın. Diğer yarısına suyu ilave ederek haşlayın.
 Haşlanan pilavı soğutun ve üzerine pulbiber, karabiber, maydanoz, karareyhan ve kenara ayırdığınız pirinç-badem karışımını ekleyin, iyice karıştırın. kaburganın hazırlanışı:Kaburganın içine pilavı doldurup iğne iplikle dikin. Bir tencerenin içine kaburgayı koyarak yaklaşık 110-120 dakika haşlayıp sudan çıkarın. Daha sonra orta ısıdaki fırınla 25-30 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.


Not: Kaburgayı doldururken içine boşluk bırakın eğer boşluk kalmazsa kaburganın patlama ihtimali vardır.

3 yorum:

  1. Hımmm Harika görünüyor iilk fırsatta deneyecegim :)

    YanıtlaSil
  2. Ustalik isteyen iş biraz zahmetli ama değer diye düşünüyorum

    YanıtlaSil